Detail předmětu

Fyzioprogramy - redcord

CESA-TV-REDCAk. rok: 2023/2024

Výukový program REDCORD umožňuje studentům získat informace o způsobech kompenzace bolestí zad a kloubů, získání dobré kloubní kondice a zpevnění celého těla.

V rámci předmětu Fyzioprogram REDCORD se studenti seznámí s cvičení v závěsném systému REDCORD (z principu Redcord vychází i závěsný systém TRX). Cvičení je zaměřeno především na správné nastavení pozice pro cvičení a správné zapojení svalů při cvičení. Cvičení je vedeno v malých skupinkách (max. 4 studenti ve skupině), proto je zaručen individuální přístup lektora ke každému studentovi. Při cvičení není důležitá předchozí zkušenost s podobným ani jiným cvičením, je možné přizpůusobit cvičení jakékoliv kondici či bolesti pohybového aparátu.
Praktické cvičení fyzioprogramu REDCORD je složeno z:
• rozcvičení;
• cvičení na závěsném systému;
• protažení.

 

Redcord Z – vhodné pro začátečníky.

Redcord P – vhodné pro studenty, kteří již Redcord v minulosti absolvovali.

Aktuální rozvrh najdete v informačním systému VUT.

 

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

 



Učební cíle

Cílem cvičení v závěsném systému REDCORD je zpevnění celého těla, získání dobré kloubní kondice a odstranění bolestí zad a kloubů.


Výukový program REDCORD umožňuje studentům získat informace o způsobech kompenzace bolestí zad a kloubů, získání dobré kloubní kondice a zpevnění celého těla.

Základní literatura

www.redcord.com (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

13 hod., povinná

Vyučující / Lektor