Detail předmětu

Požární sport

CESA-TV-POZSAk. rok: 2023/2024

Výuka v zimní i letním semestru je postavena na modelových tréninkových jednotkách, ve kterých se spojuje atletická příprava s určitými prvky a úkony z práce hasičů. Výuku tvoří kondiční atletický trénink v areálu SA PPV.
Výuka probíhá venku, v případě nepříznivého počasí se obsah jednotlivých hodin přizpůsobuje povětrnostním podmínkám.
Představuje především přípravu pro Akademické mistrovství ČR v Požárním sportu. Možnost realizace individuálního tréninkového plánu v rámci výuky.

Aktuální rozvrh najdete v informačním systému VUT.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Znalosti a dovednosti na středoškolské úrovni předmětu tělesná výchova.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

 

 

Učební cíle

Zlepšení zejména kondičních parametrů výkonu v požárním sportu. Příprava na reprezentaci školy v požárním sportu v rámci SPVŠ.
Realizace studenta ve zvoleném sportu, kladný vztah k pohybové aktivitě, zlepšení kondičních parametrů se specifickým zaměřením na disciplíny Požárního sportu.

Základní literatura

McArdle, William D. Exercise physiology :nutrition, energy and human performance / 8th edition Philadelphia : Wolters Kluwer Health/Lippincott Wiliams & Wilkins, c2015. lix, 1028 : il., portréty, grafy, tab. ISBN 978-1-4511-9383-1 (váz.) (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

13 hod., povinná

Vyučující / Lektor