Detail předmětu

Curling

CESA-TV-CRAk. rok: 2023/2024

Kurz curlingu je určený zejména pro začátečníky. Během jednotlivých lekcí se student seznámí s pravidly curlingu, se základy odhodu curlingového kamene, zametáním kamene a se základy curlingové strategie. V pozdějších lekcích se student seznámí s pokročilejšími technikami zaměřenými převážně na spravný odhod kamene.

Curling je zimní olympijský sport, který má v ČR již třicetiletou tradici. Sport, jehož esencí je gentlemanský přístup. Curling se v podstatě obejde bez rozhodčích, klíčovou součástí hry je fair play. Princip hry je soutěž dvou týmů, které posílají po ledě kameny do cílového prostoru. Tým získává body za své kameny, které po odehrání všech kamenů skončí blíž ke středu než kameny soupeře.

Výuka probíhá na curlingové hale v areálu Nové Zbrojovky na adrese Lazaretní 1/7, 615 00 Brno -Židenice. 

Doba jedné lekce je 1,5 hodiny. Studenti budou rozděleni do osmičlených skupin. Každá skupina bude mít svého instruktora. Každá lekce je zakončena krátkým patnáctiminutovým utkáním. Veškeré potřebné vybavení bude účastníkům zapůjčeno na místě, potřeba je pouze teplé oblečení a čistá obuv.

Rozdělení do tréninkových skupin:

Úterý: 8 - 9,30 hod 

Čtvrtek: 8 - 9,30 hod  a 9,30 - 11 hod

Tréninková skupina bude otevřena při minimálním počtu 5 studentů.

Kontakt na lektora:

Mgr. Filip Gregar

Ředitel klubu | Curling Brno

T: 603 752 002

E: klub@curlingbrno.cz

W: www.curlingbrno.cz

 

 

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Curling je sport pro všechny bez rozdílu, prerekvizitou je snad pouze dobrá nálada.

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině; jsou povoleny 2 neomluvené absence. V souladu se Směrnicí č.17/2019 k výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem. 
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

Upozornění: výuka začíná v týdnu od 12.2. 2024 v curlingové hale v areálu Nové Zbrojovky na adrese Lazaretní 1/7, 615 00 Brno -Židenice

 

 

Učební cíle

Zvládnutí všech technik a zvyklostí potřebných k plynulé hře curlingu. Absolvent kurzu se může stát členem klubu Curling Brno a účastnit se národních soutěží (např. MČR apod.).

 

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

24 hod., povinná

Vyučující / Lektor