Detail předmětu

Fitness aktivity - Posilování celého těla /Full body workout

CESA-TV - FBWAk. rok: 2023/2024

Na zimní i letní semestr se obsah výuky shoduje. Trénink je komplexní cvičební program, který zahrnuje prvky kardiovaskulárního i silového cvičení zároveň. Posiluje svaly, zpevňuje tělo, zrychluje metabolismus, zlepšuje koordinaci a zvyšuje výdrž. Podstatou je metoda cvičení vybraných cviků na podložce s opakováním využívající váhu vlastního těla nebo pomůcky. Hodina vždy obsahuje cviky na střed těla, lehké protažení a závěrečné zklidnění. Dle potřeby se v hodině dále zaměříme na vrchní, nebo spodní část těla. 

POZN.: Nutné: nosit vlastní ručník na podložku. 

Lektor: Klára Francová

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

1

Garant předmětu

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet na základě aktivní účasti ve výuce, tj. pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině (jsou povoleny 2 neomluvené účasti). V souladu se Směrnicí č.17/2019 K výuce tělesné výchovy je předmět hodnocen jedním kreditem.
Pravidelná docházka s evidencí v prezenční listině, povoleny 2 neomluvené absence, omluvenky ústně na absence dopředu přímo ve výuce nebo emailem předem nejpozději však do 24,0 hodin po termínu výuky.

Nahrazování hodin po dohodě s vyučujícím pouze v jeho hodinách. 

 

Učební cíle

Cílem hodin je navýšení svalové hmoty se zaměřením na střed těla. Zlepšení koordinace pohybu a práce s rovnováhou. Díky cvičení zlepšíme uvědomění si vlastního těla a naučíme se propojit jednotlivé pohyby. Propojíme klasické cviky s pozicemi inspirovanými jógou.

 

Základní literatura

Strong and Lean. 1. Timy Partners, 2023. ISBN 9788081990403. (CS)
Trénink fascií. Anag, 2019. ISBN 9788075541802. (CS)
Core trénink. Esence, 2018. ISBN 978-80-7549-646-1. (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Cvičení z TV

12 hod., povinná

Vyučující / Lektor